Onze diensten

Onze diensten

Financiële administratie

Uw financiële administratie is een belangrijke bron van informatie voor de beheersbaarheid  en voortgang van uw bedrijf. Kansen, verbeteringen en eventuele problemen zien wij sneller wanneer deze up to date en goed ingericht is.

U leest het al: wij beoordelen uw verwerkte administratie waarna wij periodiek uw aangiften omzetbelasting verzorgen en uw jaarrekening samenstellen. Vaak kan dat al op afstand, doordat wij samen ‘in de cloud’ werken. Uiteraard kijken we verder dan de cijfers en de geschiedenis erachter. Samen met u blikken wij ook vooruit. We analyseren de cijfers en adviseren u over hoe u uw bedrijf gezond houdt en uitbouwt. Op basis hiervan kunt u uw onderneming gericht sturen. Zo hebben we menigeen geholpen om een investering te realiseren of de onderneming te verkopen.

Uiteraard kunnen wij de vastlegging van uw administratie (tijdelijk) van u overnemen.

Om een goed beeld te krijgen van financiële zaken waarmee wij u helpen, zetten wij onze dienstverlening voor u op een rij:

 • Jaarrekening controleren, consolideren, samenstellen en beoordelen;
 • Uw financiële administratie opzetten en verwerken;
 • Tussentijdse rapportages en begrotingen opstellen;
 • Startersbegeleiding;
 • Adviseren bij belastingzaken en overname;
 • Administratieve organisatie opzetten en de interne controle doen;
 • Adviseren over financiële verslaggeving, bij voorbeeld in een aanbesteding;
 • Budgetterings- en kostprijssystemen opzetten;
 • Rentabiliteitsonderzoek doen;
 • Bedrijfseconomische advisering;
 • Resultaatontwikkeling analyseren.

Online boekhouden

Steeds meer financiële informatie, zoals in- en uitgaande facturen en bankafschriften, is enkel nog digitaal beschikbaar. Het bijhouden van uw financiële administratie wordt daardoor eenvoudiger door bijvoorbeeld een automatische bankkoppeling, en het scannen van inkoop- en verkoopfacturen. Ook kunt u in het boekhoudprogramma(app) facturen maken en versturen. Met een modern boekhoudprogramma als Snelstart heeft u de faciliteiten om de administratieve verwerking vrijwel volledig geautomatiseerd te laten verlopen. Ook zijn automatische koppelingen mogelijk met aangiftesoftware, ERP-systemen en branche gerelateerde software. Hiermee voorkomt u fouten en bespaart u kostbare tijd.

Jaarrekening samenstellen

De jaarrekening is uw financiële verantwoording voor de belastingdienst, aandeelhouders, kredietverstrekkers, crediteuren, investeerders en wellicht uw personeel. Ook geeft deze inzicht in de gezondheid van uw onderneming en toont verbeterpunten, kansen en aankomende problemen. Wij stellen uw jaarrekening dusdanig op, dat hij voldoet aan de eisen van de diverse partijen. Voor uzelf is deze jaarrekening geschikt om uw onderneming aan te sturen.

Financiële analyse

U heeft graag een gezond bedrijf, wilt misschien groei realiseren of op termijn uw onderneming overdragen of verkopen.

Achter uw financiële administratie en jaarrekening schuilen de geschiedenis én de toekomst van uw onderneming, weten wij. Daarom beoordelen wij periodiek uw financiële administratie. Hieruit kunnen wij u adviseren over bedrijfseconomische- en bedrijfskundige aspecten, en analyseren wij de resultaatontwikkeling.

We bespreken onze bevindingen periodiek met u. Denk daarbij aan omzet, brutowinstmarge, kosten, liquiditeit en uw debiteuren- en crediteurenstand. Door deze intensieve samenwerking signaleren we vroegtijdig stagnaties, bedreigingen, en kansen.