Onze diensten

Onze diensten

Estate planning

‘Estate’ is de Engelse term voor ‘nalatenschap.’ Bij estateplanning draait het om het zo goed mogelijk overdragen van uw (familie)vermogen naar de volgende generatie. Dat vermogen hebt u zorgvuldig opgebouwd. U wenst dat het toegekend wordt aan de juiste mensen (en instanties) met een zo laag mogelijke belastingclaim.

Estateplanning begint echter al bij leven. Denk daarbij aan: wie regelt wat, wanneer u door uw psychische of lichamelijke toestand niet langer in staat bent om zaken zelf te regelen? Laat daarom uw zaken vastleggen in een levenstestament, zodat u bij wilsonbekwaamheid onaangename verrassingen voorkomt.

Estateplanning voor ondernemers en particulieren

Of u nu als particulier of ondernemer uw nalatenschap regelen wilt, wij begeleiden u in het hele traject. Daarbij is estateplanning niet enkel nodig wanneer u beschikt over een aanzienlijk vermogen. Is uw huis vrij van hypotheek, dan bespaart u al een flink bedrag aan erfbelasting wanneer u uw nalatenschap goed geregeld hebt. Als ondernemer bespaart u bijvoorbeeld op de schenk- en erfbelasting wanneer u tijdig de overdracht naar de toekomstige- of overnemende partij realiseert.

Wat betreft uw nalatenschap begeleiden wij in:

  • Schenk en erfbelasting (nationaal en internationaal erfrecht);
  • Het regelen van de bedrijfsopvolging van uw onderneming;
  • Het opstellen van huwelijkse voorwaarden;
  • Het regelen van de financiële planning van uw echtscheiding;
  • Het opstellen van uw testament en/of levenstestament.

Nalatenschap is emotie

Het regelen van uw nalatenschap is een emotioneel proces. Niemand houdt zich namelijk graag bezig met onderwerpen als overlijden en wilsonbekwaam zijn. Bovendien spelen zakelijke- en privéomstandigheden mee in estateplanning. Desondanks wilt u, dat uw vermogen binnen de juridische- en fiscale mogelijkheden zo gunstig mogelijk overgaat naar uw erfgenamen of directbetrokkenen.

‘Wij garanderen, dat u leunt op onze expertise in estateplanning en onze zorgvuldigheid in het omgaan met dit emotionele proces. Wij helpen u de afstand te nemen die u nodig hebt om uw nalatenschap zo goed mogelijk op orde te krijgen en te houden.’

Sander Bosman, RAB geregisteerd

Advies over hoe u uw nalatenschap zo gunstig mogelijk regelt

Ons advies is gebaseerd op uw persoonlijke wensen en omstandigheden, privé en/of zakelijk. U krijgt een advies dat past binnen de huidige juridische- en fiscale wetgeving en tegelijkertijd zo gunstig mogelijk uitpakt. Dit geeft u de basis om een doelbewuste beslissing te nemen. Wij helpen u met de uitvoering van uw nalatenschap wanneer u dit wenst.

Wij zijn bovendien officieel geregistreerd als register belastingadviseur.

Uw bedrijf financieel stevig in het zadel

Bent u er zeker van dat u alles rondom werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, pensioen en bij overlijden goed geregeld hebt? En beschikt u over voldoende financiële middelen bij een bedrijfsovername?

Laat deze zaken voor de zekerheid controleren. Wij zijn niet alleen van alle markten thuis waar het gaat om inkomens-, vermogens- en estateplanning. Wij onderzoeken waar zaken nog beter kunnen, kijkend achter de cijfers van nu en de afgelopen jaren. U bent met een register adviseur bedrijfsopvolging (RAB) verzekerd van het juiste advies.

Is uw financiële administratie elders ondergebracht? Ook dan bent u van harte welkom voor advies.

Wilt u zekerheid over uw nalatenschap bij leven, overlijden en/of bedrijfsopvolging? Voorkom dat u en/of uw nabestaanden voor onaangename verrassingen komen te staan en maak een afspraak.